Stort tack!

Tack till alla mina lärare i mindfulness som har visat mig glädjen och kärleken att vara i nuet, lärt mig att älska och acceptera den jag är och livet som det är. Tack för att ni har gjort det möjligt för mig att känna mig fri och få blomstra! Dessa är: Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli, Florence Meyer och Melissa Myozen Blacker alla från Center for Mindfulness in Medicine (umassmed.edu/cfm/) Health Care and Society, USA, Mark Williams (oxfordmindfulness.org/about/people/research-scientists/) från Oxford University, Ferris Urbanowski, (kripalu.org/presenter/V0004973/ferris_buck_urbanowski) Canada, Antonia Sumbundu, (mindfulness.dk) Danmark, Andries Kroese från Scandinavian Centre for Awareness Trainer (scat.no), Oslo, , Yanai Postelnik och Catherine McGee från Gaia House, (gaiahouse.co.uk/retreats/about-the-teachers/)UK, Kali von Kockoch Leela Sarti från 3juveler (3juveler.se/larare/), Aryaka från Stockholms Buddhiscenter (stockholmsbuddhistcenter.se/Om-centret/laerare.html), Mikael Wester från Jämtlandskliniken (jkbt.se), Mats Jackobson från Verksam Psykologi (verksampsykologi.com) och Anna Boernstein från Drömmen om det goda (annabornstein.com).

Tack till alla mina lärare i Mindful Self-Compassion (MSC); Christopher Germer, Kristin Neff, Michelle Becker, Steven Hickman, Dawn MacDonald, Helle Laursen & Christine Brähler för att ni har öppnat nya dörrar och dimensioner i mitt liv genom Mindful Self-Compassion. Tack för att ni har hjälp mig att hitta medkänslan till mig själv och låta min godhet också inkludera mig (mindfulselfcompassion.org). 

Stort tack till Gregory Cramer,(metta.org/teacher/gregory-kramer/) USA som visade mig skönheten och djupet i de meditativa insikts dialogerna under en retreat i Insight Dialogue under 2008. Insight Dialouge ligger till grund för Interpersonell MIndfulness Program (IMP som han har utvecklat tillsammans med Florence Meleo-Meyer och Phyllis Hicks.

Tack alla underbara deltagare som har deltagit i MBSR, MBKT, MSC, IMP, MHL, Ett år av Kärlek, grundkurser i mindfulness, workshops och olika fördjupnings kurser och retreater tillsammans med mig. Tack för att ni har vågat vara er själva, hittat hem till er själva och vågat möta livet som det är med alla dess ingredienser. Tack för att ni har gett mig möjligheten att få lära tillsammans med er, dela nuet, stillheten, tårarna, skatten, kärleken och lyckan. Tack för allt vi har skapat tillsammans!

Tack till alla chefer som har gjort det möjligt för mig att fördjupa mig i mindfulness. Tack alla kolleger och vänner som brinner för mindfulness och för alla delade ögonblicken, stillheten, och gemenskapen. Tack för allt stöd och kärlek jag har fått och får från er, som hjälper mig att växa!

Tack Anita Olsson och Angeli Holmstedt från Centrum för Mindfulness (centrumformindfulness.se) för att arrangerar underbara mindfulness utbildningar, och hämtar in lärare i världsklass som gjort det möjligt för mindfulness att spridas och växa i Sverige och i Norden! Tack för att ni är dem ni är, öppna, varma, mysiga och kärleksfulla!Tack till Tobias LundgrenThomas Parling från Svenska Psykologiinstitutet (svenskapsykologiinstitutet.se)och Jo Anne Dahl (joannedahl.com) för inspirerande, kreativt och accepterande utbildning i Acceptans and Commitment therapy (ACT)! ACT gör livet och psykolog jobbet så mycket roligare!

Tack Arjan på Dsajn.se för fantastiskt samarbete och en flott hemsida! Det är så lett att samarbeta med dig Arjan och ditt arbete är så noggrant, och det har varit mycket roligt att få vara med i hela processen! Kan varmt rekommendera Dsajn AR till alla som behöver en ny hemsida! Tack Robban på Rois (rois.se) för underbar layout och logotyp. Tack för allt ditt stöd och positiva tillrop och för att du är en underbar förebild i att njuta av livet! Tack Siggen från Pixodo (123rf.com/profile_pixodo)! Underbar konstnärsfotograf och kusin, som kan fånga ögonblicket och magin i naturen. Tack för underbara bilder, som hjälper mig att komma tillbaka till nuet och påminna mig om att vi alla är blommor som blommar under rätt förhållanden! Tack också till Mia Nordbakk, från Mimono Produktion, för fantastiska vinterbilder och fin gemenskap, att kliva i snön i minus 15 grader med dig en klar decemberdag var en upplevelse, och vilket resultat!

Tack till all personal på Studieförbundet Vuxenskolan (sv.se/jamtlandslan) och som gör livet enklare och gör nya drömmar möjliga.
Tack till Anna Strandin på Yogashala i Harmoni (yoga-shala.se) och all personal där för fint samarbete och all att ni har skapat en oas i Östersund. Tack Hanna, Amira, Sigrid, Anna, Mia, Cenitha, Hans, Barbro, Eva, Anna S och Daniel och alla andra meditationslärare och deltagare för förverkligande av Vinterfest för själen och Sensommarfest för själen och dess vidare utveckling för att sprida kärlek, fred och medveten närvaro i Östersund! Tack Irene Hofling för inspirerande och gott samarbete under våran retreat i rawfood, mindfulness och yoga! Fantastiks mat och underbar yoga! Irene du är en inspirationskälla!Tack alla underbara kvinnor som deltog i Yodaskolans utbildning "Oanade möjligheter för dig och ditt företag" och kursens lärare Eva Liljeros och Helena. Tack alla ni för er kreativitet, glädje, skratt och inspiration och för att ni tror på mig! Tack till Göran på Almi (almi.se/Mitt/) och Nina Plesner Dannevall (dannevall.com) på Arenan för allt stöd i processen att bli egen företagare. Tack för att ni gav mig mod att ta nya steg och vågat gå in i en nyvärld där det finns oändliga möjligheter att få vara en nybörjare.

Tack Ylva och Johan Bergstad, för mångårig vänskap och delad passion för nuet och varande. Tack för att ni är förebilder i att våga leva som ni lär och gå era egna vägar. Tack för underbart stöd, härlig gemenskap och många levande ögonblick i våra kurser och i livet i stort! (joypsykologteam.se)

Tack mina fantastiska föräldrar Kari och Knut som alltid har älskat och stöttat mig! Tack älskade broder Håkon, som alltid får mig att skratta och kan konsten att se livet från den ljusa sidan! 

Tack Daniel, som har varit en av de största läromästarna i acceptans. Tack till våra underbara barn Edvin, Frida och Arvid som är mina främsta lärare i mindfulness och som ger livet och kärleken nya dimensioner!

Stort tack Nils, min själsfrände och Älskade, som låter mig vara allt, ljuset, kärleken, det sårbara, det vackra och det Gudomliga! Du ger livet nya dimensioner och hjälper mig att öppnar hjärtat ännu mera och låter mig gå djupare in i varande.From one of my teachers...
"The deep stillness we seek does not arise because the world is still or the mind is quiet. Stillness is nourished when we allow things to be just as they are for now, in this moment, moment by moment and breath by breath." ~ Mark Williams